dinsdag 10 januari 2012

Ding 3

Mijn weblog is aangemeld, dus mijn ontdekkingstocht kan beginnen. Gisteren ben ik al wat aan het experimenteren geweest met knippen, plakken en uploaden. Vanmiddag heb ik nog het één en ander opgezocht over WEB2.0.
Het bekendste voorbeeld is eigenlijk Wikipedia (een online encyclopedie), waarvan de artikelen geschreven zijn door de gebruikers zelf. Als je Web 2.0 in Wikipedia intypt krijg je de volgende omschrijving:

De term Web 2.0 verwijst naar wat sommigen zien als de tweede fase in de ontwikkeling van het World Wide Web. Het gaat over de verandering van een verzameling websites naar een volledig platform voor interactieve webapplicaties voor eindgebruikers op het World Wide Web. Volgens sommigen zullen deze uiteindelijk losstaande desktopapplicaties overbodig maken.Vorig jaar tijdens mijn opleiding was ik al een beetje bekend geraakt met ARCHIEF2.0, het sociale netwerk voor Archivarissen in Nederland en Vlaanderen.

Om ding 3 af te ronden heb ik net bij Jeroen (waarvan ik gisteren een eerste reactie mocht ontvangen) een vraag/reactie op zijn blogpost achtergelaten. Het is mij wel een beetje onduidelijk hoe dit in zijn werk gaat. Ik heb een reactie geplaatst onder zijn "ding 4", maar vraag me af of je dat niet in het algemeen kan doen. Kun je dus alleen maar reageren op een blog? Wat als je nu een vraag wilt stellen die daar helemaal niets mee te maken heeft, waar stel je hem dan? Ga toch nog maar eens op ontdekkingsreis.......

The end.

2 opmerkingen:

  1. He Hanny,
    Als het goed is kan jij direct reageren op Jeroens reactie. Dus via je eigen blog. Helaas hebben we geen forum op dit moment. Mocht het nog nodig zijn dan kan ik je morgen even laten zien hoe dat reageren werkt!
    Groeten Ilse

    BeantwoordenVerwijderen