vrijdag 13 januari 2012

Ding 5

RSS feeds vinden en webcare.......

S'avonds thuis ook even een igoogle account voor mijn vriend aangemaakt, en op zoek gegaan naar feeds van zijn favoriete websites. Hij heeft het nog niet gezien, maar ben benieuwd wat vanavond zijn reactie zal zijn als hij safari opent en al zijn favorieten met alle nieuwtjes in één oogopslag voor zich ziet!Thuis op mijn Apple lukte het me wel om in één keer alle feeds op de igooglepagina te krijgen, terwijl op mijn werk alle feeds in "favorieten" verdwenen!
Heb vanmorgen wel uitgevonden hoe ik ze er wel in krijg.
Rechts staat "items toevoegen", daarna scroll je naar beneden en vind je links "feed of gadget toevoegen",
daarna kopieer en plak je de URL hier in, en drukt op "toevoegen". (je moet het maar weten)

Daarna heb ik nog wat oefeningetjes gedaan en heb via weblogs (de digitale archivaris) gezocht, heb de favorieten van een weblogger gevonden in een blogroll (die weer linken naar andere blogs), en heb zo de feed gevonden van het blog van onze eigen directeur Fred van Kan, waar ik natuurlijk nu op geabbonneerd ben.
Via blogospheres gekeken naar Archief 2.0 Netvibes Universe ,"erg handig", maar wordt wel een beetje gek van alle (veelsteveel) informatie die je daar aantreft.
http://archivesblogs.com/ vindt ik een hele makkelijke overzichtelijke site, waar je in de blogroll van het ene naar het andere onderwerp scrolt.
Via zoektools http://www.google.nl/blogsearch?hl=nl heb ik inderdaad alle feeds kunnen vinden waarnaar ik op zoek was, een erg handig zoeksysteem die je heel veel tijd bespaart naar het zoeken van feeds.

Ik heb ook mijn eigen RSS feed samengesteld, niet bij het BHIC of het Utrechts Archief (ik stam uit pure Gelderse voorouders), maar bij Funda, marktplaats en Ebay.
Bij Funda zoek je eerst naar koopwoningen, dan de plaats (Doesburg), dan de wijk (binnenstad). Evt. kun je ook nog voor een maximum prijs kiezen of voor een hoek of tussenwoning enz.
Hetzelfde geldt voor Marktplaats en Ebay! Handig!, hoef je niet meer alle sites af om te zoeken, maar je ziet in één oogopslag of er iets nieuws is.

Webcare?
Een egofeed maken dat ging me net iets te ver, dat wil echt niet lukken......
(misschien dat ik het later nog eens ga proberen)
Natuurlijk is dat erg handig al je dat nodig hebt, maar ik denk niet dat er iemand op de wereld is die iets over mij gaat schrijven.
Natuurlijk wordt er wel eens op een forum geklaagd (ook over het Gelders Archief), en dat lijkt me wel interresant om te weten. Zo speur je op wat er onder de mensen speelt en kunnen we misschien het één en ander daaraan verbeteren.
Ik heb wel een google alert ingesteld.....
(dat ging me iets makkelijker af)


 

2 opmerkingen:

 1. Wow Hanny dat gaat erg goed zo! Hoe reageerde Hans op zijn i-google?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hans was er heel blij mee! Voordeel: hij ziet alles in één oogopslag. Nadeel: de spanning is een beetje weg.
   voor/nadeel: hij is zo weer achter de computer weg....

   Verwijderen