donderdag 8 maart 2012

Ding 11 en 23!

Ding 11 en 23, EVALUATIE!

Zoals je al in mijn vorige blogs kunt lezen ben ik bijna overal dolenthousiast over.

Er is echt een wereld voor me opengegaan.

4 jaar geleden kreeg ik voor het eerst een PC en probeerde met de adelaarsmethode het één en ander op te zoeken en uit te vinden.
Ik kan alles nog wel even langsgaan, maar dat heeft niet veel zin. Ik denk dat het voor zich spreekt, dus dit laatste ding zal ook tevens mijn kortste ding worden.

Ik denk dat het wel nuttig zal zijn dat iedereen deze 23 archiefdingen gaat doen.
Echt mensen, JE WEET NIET WAT JE MIST!
Ik ben er in ieder geval heel veel wijzer van geworden, en als je naar de toekomst van onze archieven kijkt dan moeten we daar gewoon in mee. (Je kunt niet anders).

Soms vind ik het wel een beetje eng. Aan de ene kant staan mensen over de hele wereld steeds meer met elkaar in verbinding, en aan de andere kant zie je straks bijna niemand persoonlijk meer.
Waar ontmoet je normaal mensen? In de sociale gelegenheden? Zijn die er straks nog? Of heb je dan alleen nog maar sociale netwerken…….

Toch zullen er altijd mensen blijven die persoonlijk contact willen houden en het papier willen “voelen” en “ruiken”. Soms is het archief ook een ontmoetingsplaats, en dat moet het ook een beetje blijven………

Ik vond de cursus heel erg leerzaam en ik hoop dat er ook ooit eens een vervolg op gaat komen. Je moet “bij de tijd” blijven, en alle nieuwtjes volgen elkaar zo snel op dat datgene wat we nu geleerd hebben over een jaar alweer verouderd is. Je weet maar nooit……………..

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd Hanny je hebt de eindstreep gehaald! Mooi om te lezen dat je het zo leuk hebt gevonden. Maar wees niet bang ik denk dat sociale gelegenheden nog blijven bestaan hoor. Maar dan zit iedereen misschien op zijn smartphone te kijken in de kroeg.. Laten we snel eens kijken hoe we hier verder mee kunnen gaan!

    BeantwoordenVerwijderen